Nyt lovforslag indebærer uddannelseskrav til både vognmænd og chauffører af varebiler.

Den 26. april 2018 blev der fremsat forslag til ændring af lov om godskørsel. Hensigten med forslaget er at bidrage til at bekæmpe sort arbejde, socialt bedrageri og illegal arbejdskraft samt at øge trafiksikkerheden.

Formålet med forslaget er at etablere en national tilladelsesordning for varebiler eller vogntog, hvis tilladte totalvægt overstiger 2.000 kg, men ikke 3.500 kg, og som udfører godskørsel for fremmed regning med gods med en samlet vægt på mere end 11 kg pr. stykgods (dvs. den samlede vægt af den enkelte pakke eller kolli). Tilladelsesordningen er en tilpasset udgave af de krav, som i dag gælder for godskørsel for fremmed regning med lastbiler på over 3.500 kg.

De væsentligste ændringer er uddannelseskrav til både vognmænd og chauffører
Der lægges i forslaget op til en reel vognmandsuddannelse samt både grund- og efteruddannelse af chaufførerne. Efteruddannelsen, der skal gennemføres hvert femte år, har en varighed på 5 dage.

Forslaget forventes vedtaget den 4. juni 2018

Selvom det er blevet oplyst, at regeringen ikke kan støtte lovforslaget, ønsker partierne bag beslutningsforslaget fortsat at etablere en tilladelsesordning for godskørsel for fremmed regning for varebiler og fremsætter dermed lovforslaget.

Læs mere på Folketingets hjemmeside

2018-06-01T10:23:46+00:0001/06/2018|